GR: Κάλεσμα για Γενική Απεργία στο Κουρδιστάν, την Πέμπτη 13 Μάη

Κάλεσμα για Γενική Απεργία στο Κουρδιστάν, την Πέμπτη 13 Μάη

Το Σάββατο 9 Μαΐου η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν διέπραξε άλλο ένα άγριο έγκλημα εκτελώντας πέντε πολιτικούς κρατούμενους: Farzad Kamangar, Shirin Alam Hooli, Mehdi Hosseinian, Farhad Vakili and Ali Heidarian. Οι φόνοι και οι εκτελέσεις είναι μια λεπίδα την οποία οι εγκληματίες που κυβερνούν το Ιράν τα τελευταία 31 χρόνια χρησιμοποίησαν ενάντια στο λαό. Χιλιάδες αγαπημένοι μας έχουν τεθεί σε θάνατο επειδή απαίτησαν τα δικαιώματά τους, έτσι ώστε αυτό το σκοτεινό και οπισθοδρομικό καθεστώς και το σύστημα εκμετάλλευσης, η κλοπή και η καταστολή να διαφυλαχθούν. Οφείλουμε να αντισταθούμε σε αυτά τα εγκλήματα και να σταματήσουμε το φονικό μηχανισμό.

Για να αντιταχθεί σε αυτό το έγκλημα, το Komeleh (Κουρδική οργάνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος του Ιράν) απεύθυνε πρόσκληση προς το λαό του Κουρδιστάν για γενική απεργία την Πέμπτη, 13 Μαΐου. Το Εργατικό-Κομμουνιστικό Κόμμα του Ιράν στηρίζει αυτή την ενέργεια. Καλούμε όλο τον κόσμο του Κουρδιστάν, εργαζόμενους και φοιτητές, εκπαιδευτικούς και μαθητές, καταστηματάρχες καθώς και δημόσιους υπαλλήλους να αντιταχθούν στο στυγερό έγκλημα του καθεστώτος και να τιμήσουμε τη μνήμη των αγαπημένων αυτών προσώπων μας που χάθηκαν τόσο άδικα, μέσω της οργανωμένης στάσης εργασίας και φοίτησης από εργοστάσια, εργαστήρια, σχολεία και πανεπιστήμια, γραφεία και καταστήματα.

Μια ευρεία και επιτυχημένη γενικά απεργία θα σταθεί βασικός παράγοντας στη συνέχιση του δίκαιου αγώνα μας, στην εδραίωση της εμπάθειας και της ενότητας μας, καθώς και στην οργάνωση και προετοιμασία για τη σύναψη της μάχης ώστε να ανατραπεί το απαίσιο ισλαμικό καθεστώς. Τους τελευταίους μήνες, εκατομμύρια άνθρωποι απ΄ όλη τη χώρα, με διάφορους τρόπους, έδειξαν το μίσος του και την αντίθεση τους στην παρούσα κυβέρνηση και την επιθυμία τους να θάψουν το καθεστώς αυτό. Η επιτυχία αυτής της απεργίας, ενόσω το καθεστώς παλεύει με ένα ευρύ φάσμα κρίσης, θα είναι μια συντριπτική απάντηση στα εγκλήματά τους και ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του πολιτικού συσχετισμού των δυνάμεων υπέρ του αγώνα των ανθρώπων για ελευθερία σε όλο το Ιράν.

Άνθρωποι του Κουρδιστάν που αποζητάτε την ελευθερία:
Ενωθείτε για να στηρίξετε την παρούσα πρόσκληση και συμμετέχετε στη γενική απεργία για να δοθεί μια δυναμική απάντηση στου κυβερνώντες εγκληματίες του Ιράν. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τους αγαπημένους μας μόνους στις φυλακές. Αντιτιθέμεθα στην εκτέλεση των εν λόγω αγαπημένων μας προσώπων, που έχασαν τη ζωή τους με την κατηγορία της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και τη διαφορετικότητα των απόψεών τους. Πρέπει να αντιδράσουμε με κάθε δύναμη για να αποδείξουμε στο ισλαμικό καθεστώς πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με την αποφασιστικότητά μας. Θα πρέπει να απαιτήσετε την άνευ όρων απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων μέσω αυτής της ευρείας και ταυτόχρονης απεργίας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκτέλεση, τον βασανισμό και κάθε μορφή καταπίεσης εναντίον των φυλακισθέντων. Η απεργία μας αναμφίβολα θα φέρει την ευχαρίστηση εκατομμυρίων Ιρανών που αναζητούν την ελευθερία τους σε όλο το έθνος και θα δημιουργήσει ένα νέο κλίμα για την ανατροπή της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Κάτω η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν

Επιτυχία της επανάστασης για την ελευθερία που αναζητά ο λαός του Ιράν
Επιτροπή του Κουρδιστάν του Εργατικού-Κομμουνιστικού Κόμματος του Ιράν
10 Μαΐου 2010

Translation: For A Free Iran

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 114 other subscribers

via Twitter

%d bloggers like this: