SV: Hur jag greps den 22: e Bahman (Modiga renhet del I)

Översatt från engelska till svenska
*******************************************
Hur jag greps den 22: e Bahman (Modiga renhet del I)

Den 22 Bahman som alla andra gånger, bestämde vi oss för att gå till demonstrationer med våra vänner. Vi planerade att mötas vid 10:00 på södra sidan av 2. Kvadrat med Ariashahr. När vi kom till vår destination vid 10:00 insåg vi att även Ariashahr såg mer ut som en militär tjänst, var folk fortfarande congregating på sidorna av gatan och väntar på Mr Karroubi att komma fram. Med tiden kom fler och fler människor. När folkmassan ökade, började man höra slagord. Folk skandera “död åt diktatorn” och “vi stöder er Karroubi” och många andra slagord som jag inte längre minns (det var 80 dagar sedan).
Jag hörde plötsligt kulor avlossas. Vi var omgivna av tårgas och vissa människors kläder var insmorda med färgade färg. Vi stod förbryllad färgen på människors kläder när kuppen regeringen ligister attackerade oss. När vi började springa iväg, stötte vi på varandra. Mina kläder var behäftade med färg som min kropp snuddade någon annans som hade färg på den.
Medan vi flydde, märkte jag att kuppen regeringen ligister hade zoomade in på mig. Det blev tydligt för mig att de skulle gripa mig. Fast jag började köra med alla mina krafter, kunde den inte ta mycket lång tid för dem att omge mig. När jag stod inför dem, surrade en av de ligister kuppen regeringen ut på mig bakifrån med något som kändes som en slang. Effekten var så stark att jag föll till marken nedåt. Jag försökte klättra på mina fötter, när en av de ligister som var iförd stövlar satte sin fot på min hals, tvingade mig tillbaka och sa “Rör dig inte en tum!”
En annan ligist bunden mina händer på min rygg. Min kropp var fortfarande ont från smärta orsakad av tidigare surra när de knuffade mig ansiktet ner i golvet i en van med blå gardiner. Jag väntade att få se kvinnliga poliser i bilen, men möttes istället av två mycket oförskämd manliga befäl som kontaktat oss och kallade oss alla namn i boken medan de blinda vikas oss.

Jag är inte säker på hur många som var i bilen när det började röra sig. Jag var på ögonbindel ordet, men jag kände van flytta. Jag vet inte hur lång tid det skulle flytta eller om vi skulle, men det kändes som om vi var i bilen för en bra 15 minuter. Så fort vi anlände till huvudkontoret för regimen ligister började de förolämpande oss och kallar oss namn igen. De kastade oss ut ur bilen. Det kändes som om jag var i en mörk och avgränsat område, eftersom rösterna var ekande.

De hämtade oss från golvet och talade till oss som om vi var prostituerade. En av dem sa “Vi måste ligga med en av dem varje kväll?” Jag var förstenad. Jag hade varit rädd från det att de arresterade mig, men att höra dessa ord var något annat tillsammans. Ytterligare en som verkade äldre sa “Låt oss klä av dem alla.” medan de andra skrattade åt oss.

En annan ligist sa “De måste öka vår kvot. Detta är inte tillräckligt flickor för oss.” De ligister fortsatte att förnedra oss. Vi var väldigt trött och törst och hunger började ställa i alltför. Då sa de “Vi kommer tillbaka till er i kväll.”

Jag vet inte hur många vi var, men jag kunde höra andra tjejer grät tyst. Det var mot slutet av kvällen när de kom tillbaka till oss. Det var kallt. Vi var inte säker på var vi var och vi vågade inte ens stiga upp eller flytta. Plötsligt hörde vi de fruktansvärda röster ligister. De började plocka upp oss från golvet en i taget och tar oss till ett annat rum. De började med en flicka. De sa till henne att stiga upp. Hon började skrika och protestera när de lyfte upp henne. Det var uppenbart att hon inte ville gå med dem. Jag hörde ljudet av ett slag, slå och sparka, blandas med flickans skrik och svordomar av ligister. Vi var slukade med fruktan eftersom vi visste att en av oss skulle bli nästa.

Som det visade sig, var jag nästa i rad. Jag började skrika. Jag skrek “Jag kommer inte komma!” men de drog mig ur samtidigt som kränkande, slapping och sparkar mig runt vad såg ut som ett rum i samma område. De knöt mina händer och bad mig ta bort mina kläder. Jag grät och jag var rädd. Jag sa “Jag vill inte ta av dem.” Jag bad dem och frågade “Har du inte systrar?” när en av dem slog mig hårt i örat och sa “Var inte jämföra dig med min syster du hora!”

Jag var förlamad av rädsla. Han sa, “Ta av dig kläderna”. Jag var verkligen rädd. Jag tog av mig kläderna. Han sa “Varför är du bara står där? Ta resten av också.” (Mina underkläder) Jag vädjade “Dessa underkläder är alla som är kvar av äran att en tjej, om jag tar dessa två poster bort också, kommer jag vara kränkande din ära också.” De började förolämpa mig igen och någon smällde mig på rumpan och skrek “Skynda på, fortsätta.” Jag sa “Jag kommer att ta någon sak annat av. Jag vet att du har tillräckligt med heder och värdighet att ni också inte vill att jag ska ta bort de sista två klädesplagg.” En av de ligister attackerade mig som ett djur, fick han mig och slet av mina underkläder. Nu var jag helt naken …

Jag tror det var fyra av dem. De var eying mig nu att jag var naken. En av dem lyfte mig och satte mig på ett skrivbord, så att med yttersta fräckhet, skulle de alla ta en bättre titt på mig. Han sa “Haji, här en är min ikväll okej?” Jag hörde en jag tror kallades Haji svara “Vi har inte tagit ifrån resten av dem ännu. Vänta, kan du sluta med en bättre en!” Men den första mannen svarade “Jag kollade redan dem alla. Det här en är den bra en i gänget.” Då Haji sa “Okej då ta henne.” När han började lyfta mig och ta mig ut ur rummet frågade Haji “Vänta, vill du stanna?”

Jag kände en flisa av hopp och sade “Var snäll och Haji. Ja. Jag ber dig. För kärleken till Gud bevare mig. Jag ska göra vad du säger.” Han sa “Ta henne en stol så hon kan sitta.” Jag satt på stolen. Han sa “Jag vill att du ska svara på alla frågor jag ska fråga dig på rätt sätt. Jag vet ditt namn redan och jag vet var du jobbar. Jag vill att du talar om för mig namnen på medhjälpare. Jag vill att du ska berätta vem du tar din order från. Är du en av Mousavi gäng eller är du en Karroubi efterföljare? Vem av dina medarbetare är anti regim? ” Han frågade mig dessa frågor och många fler som jag inte längre minns ….
Jag sa “Hur ska jag ska skriva svaren på så många frågor när jag är blind vikt?” Han bad att de tar bort min förbundna ögon. Jag såg Haji. Han var ungefär 50 år och hade en ljus, tunn skägg. Det fanns tre andra mycket unga pojkar med honom. Jag gissar att de var runt 17 eller 18 år gammal. Det gick för mig då, att det var dessa unga män som hade velat tillbringa natten med mig.
Mitt huvud var värk. Jag tänkte, vad är den islamiska republiken som uppmuntrar unga Basijis? Sex? Casual samlag? Jag blev påmind om Imam Khomeinis säger “Basij är i skolan av kärlek”. Är Basij skola av kärlek, eller skolan för kärlek att göra? Eller kanske är det skolan för att lära sig att ha sex.
Till slut skrev jag ner allt som Haji bad mig och erkände allt han ville ha. Även om han hade bett mig att skriva att bombningen av 7th of Tir var min gör jag skulle ha gjort det, men sanningen är att jag bara var 9 år gammal när det hände. När jag slutligen skrev ner allt han bad mig, sa han att jag kunde klä och när jag var klädd fördes jag till ett annat rum (från utseendet på väggarna, kände jag som om jag var i en moské. När de öppnade dörren till rummet, såg jag en annan tjej i rummet. De kastade mig.

Original Text:
http://stbehesht.blogspot.com/2010/05/22-80.html

Översättning: Zhinous Jenny Baensaf Oroumieh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: