Critique, Human Rights, Solidarity with Refugees

Öppet brev till migrations- och asylminister Tobias Billström.

Sluta att utvisa marxister, kristna, kvinnorätts aktivister, journalister och bloggare till de islamiska terroristernas fängelser och galgen!

Herr Billström! Om ingen annan, bör du komma ihåg att vi, de internationella människorättsaktivisterna förra året förhindrade Migrationsverket från att begå ett antal “misstag” som kunde leda till personliga eller även i visa fall sociala tragedier för oss iranier, och naturligtvis en politisk skandal för din regering också.

Vi stoppade den svenska regeringen från att utvisa ett antal iranska politiska aktivister, bland dem ett antal mycket välkända personligheter som Marzieh Kamangar. Ni insåg “misstagen” att Ni var på väg att bryta mot internationella lagar och konventioner bara då rättsaktivister hade gått så långt som att organisera internationella kampanjer och demonstrationer. I vissa fall tog vi även i europeiska fackföreningar som CGT till stöd för krav på att stoppa dessa märkliga och mycket irrationella beslut.

Vi står i skuld till alla som hjälpte oss att stoppa dessa olagliga utvisningar, och vi är tacksamma för att leva i en tid då aktivister från hela världen – svenskar, norrmän, amerikaner, holländare, iranier, australier, fransmän – förenas i försvar av mänskligheten, och i vårt fall, stödde de iranska aktivister som Migrationsverket under din ledning, var på väg att leverera till den islamiska regimen av mördare och våldtäktsmän. Det bör du vara tacksam för också!

Herr Billström! Det är möjligt att många svenskar inte vet ännu, men du är väl medveten om att din regering och dess föregångare har begått avskyvärda brott genom att leverera dem som sökt skydd hos det svenska folket till de barbariska diktatorer och massmördare som Bashar el-Assad och Hosni Mubarak. Det är beklagligt, och vi är ledsna att vi, det humana Sverige och den internationella fronten för mänskliga rättigheter, inte kunde stoppa dessa senaste utvisningar av syriska aktivister tillbaka till fängelse, tortyr och avrättning i händerna på Assads regim. Det är beklagligt att vi inte kunde stoppa utvisning av det irakiska lesbiska paret till Irak, där homosexuella misshandlas, arresteras, torteras och även avrättas dagligen med välsignelse av en reaktionär politisk regim. Vi är fast beslutna att göra vårt yttersta för att stödja alla som är under hot om förföljelse och har vänt sig till det svenska folket, iranier och icke-iranier lika.

Uppenbarligen Herr Billström, Migrationsverket, har efter en kort paus, återupptagit sin jakt på iranska aktivister och dissidenter som söker asyl i Sverige. Det finns ett antal iranier som nyligen har satts i förvar och är under överhängande fara av tvångsförflytning till Iran. Det finns ett ännu större antal rädda iranier som nekades sin rätt till flyktingstatus av er bara för att vi, det iranska folket har misslyckats med att övertyga er regering att den islamiska regimen inte är något annat än ett kriminellt gäng terrorister, mördare och våldtäktsmän, och varken nu eller under de senaste trettiotre åren representerat det iranska folket, men med bedrövlig välsignelse av det internationella samfundet, har upprätthållit makt genom folkmord och massavrättningar. Men Ni verkar inte vara övertygad!

Trots de uppoffringar vårt folk har gjort, verkar ni inte vara övertygad om att den islamiska regimen inte är en regim dit politiska dissidenter och apostater kan skickas tillbaka. Alltså, trots över 100 000 avrättningar; trots välkända omärkta massgravar som Khavaran; trots Kahrizak och Evin och Gohardasht och hundratals liknande gravar; trots tiotusentals fängslade; trots årtal av ett folkligt väpnat motstånd i iranska Kurdistan; trots grymheter som begåtts och begås framför dina egna ögon, mot de iranska araberna, baluchinerna och turkmenerna; trots de blodiga tillslag på studenter, arbetare, fackliga aktivister, lärare, journalister och bloggare; trots att folkmord har begåtts av denna regim, och en medveten, kriminell förbigång av det internationella samfundet och dess säkerhetsråd; trots manifestationen 2009 av miljontals iranier som visade sin avsky mot den regimen som står för Sharialagarnas barbari, mot legaliserad könsdiskriminering och mot denna omänskliga regim!

Herr Billström! Du verkar inte vara övertygad, och det förvirrar oss. Är det ens möjligt att din myndighet, ditt kontor och er regering medvetet har valt att ignorera sitt rättsliga ansvar, för att inte tala om det moraliska ansvaret?

Herr Billström! Ni är säkert medveten om den politiska situation som dessa barbarer  uppsåtligen har skapat åt vårt folk och de andra i regionen. Medan regimens mördare öppet härjar i länder som Georgien, Azerbaijan, Indien, Thailand; medan var och en, inklusive ditt eget kontor, är väl medveten om att den islamiska regimen har både avsikt och förmåga att övervaka oppositionen utanför Iran, och särskilt i Europa för att eliminera det politiska hotet mot Islamiska regimen genom terror, mord och trakasserier, och medan världens krigshetsare har skapat en situation där den islamiska regimen har haft stor frihet att förfölja oppositionen inom sina gränser och medan det har varit mer än sextio avrättningar på bara de senaste två månaderna…

Ni har intensifierat jakten på iranska politiska asylsökanden och avvisning av dessa regimkritiker.

Har du inte hört att de sataniska fängelserna i den islamiska regimen är överfyllda med journalister, bloggare, aktivister, fackliga, kvinnorättsaktivister och personer som just hamnat där för att de hade ett Face Book-konto?

Herr Billström!

Medan du bör vara medveten om allt det ovanstående, stör det oss att se att trots obestridliga bevis och trots bakgrunden till grymheter som begåtts mot människor som den iranska apostaten  Mohammad Reza (Maxim) Hamedian Esfahani (# 11-084450/11), gör du ändå allt att för kringgå lagen och leverera honom till den islamiska regimen att avtjäna de närmaste tio åren, om inte mer, som politisk fånge under tortyr i Iran!

Vi tillsammans med många andra människorättsaktivister har undrat exakt vad dina tjänstemän försöker att åstadkomma när de inte bara förnekar Hosein Jaafar Ali Jasbi (# 11.421.539) sin rätt till asyl, utan även arresterar honom och förbereder sig för att utvisa honom ännu en gång, trots obestridliga bevis om hans politiska verksamhet mot den islamiska regimen, som en marxist och aktiv medlem i en organisation som har kämpat mot den islamiska regimen sedan den första dagen!

Vore det inte logiskt att ifrågasätta migrationsverkets kompetens och omdöme, mot denna bakgrund att Hoseins bror och syster redan har avrättats av regimen, och att hans far har tillbringat flera år av sitt liv i regimens fängelse för politiska aktiviteter trots att han överhuvudtaget aldrig har varit någon aktivist?!

Det stör oss som iranska dissidenter att er regering vid denna tid, medan en folklig revolution mot den islamiska regimen stundar, väljer att intensifiera jakten på iranska asylsökande och deras utvisning.

Herr Billström! Mot bakgrund av ovanstående hoppas vi att Ni väljer att ta ställning till förmån för det iranska folket i deras strävan efter frihet och ett humant samhälle, och i stället för att skicka Mohammadreza Hamedian Esfahani, Hosein Jaafar Ali Jasbi, Yasin Elyasi och andra iranska asylsökande som har vänt sig till det svenska folket till fängelser och galgen i den islamiska regimen, stödjer oss i vår kamp för att rädda prästen Yousef Nadarkhani, och för att stoppa avrättningar av Zanyar och Loghman Moradi, Saeed Malekpoor, Shirko Moarefi, och hundratals andra politiska fångar i Iran.

Det iranska folket står redan i skuld till det svenska folkets medmänsklighet. Vi kommer inte att glömma den generositet och solidaritet som våra vänner har visat oss i dessa svåra tider.

Bästa hälsningar,

Ahmad Fatemi

MFI

 

Discussion

One thought on “Öppet brev till migrations- och asylminister Tobias Billström.

  1. We are all together.Should not be feared

    Posted by gh.nozamani | February 29, 2012, 2:13 pm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: