خبر فوری: در پی انفجار در قبرس پناهنده ی سالخورده و دیگران در بازداشت به شکل وحشیانه ای مورد ضرب و شتم قرار گرفتند
کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و اتحادیه ی اروپا می بایست به سرعت در مورد آزار پناهندگان ایرانی در قبرس وارد عمل شوند
پانزدهم جولای 2011، واشینگتن دی سی – در روز سه شنبه دوازهم جولای کنشگران «جنبش حقوق بشر پناهندگان در قبرس» گزارش دادند که تقریبا 35 مامور پلیس، ماموران مهاجرت و CID به بازداشتگاه لارناکا یورش بردند و پناه جویان ایرانی را مورد حمله قرار دادند. در این یورش مسئولان قبرسی با استفاده از شوکر، پنجه بوکس و باتون پناهجویان ایرانی را به صورت وحشیانه ای مورد ضرب و شتم قرار دادند. از میان این پناهجویان می توان به پناهجوی 72 ساله ی بهایی، باقر ابراهیم زاده اشاره کرد که پس از ضرب و شتم به سلول انفرادی منتقل شد.
شمار دیگری از پناهندگان مجروح شدند و دست کم یک پای شکسته گزارش شده است. در جریان حمله مقامات قبرسی تفنگ های کمری خود را به صورن پناهجویان اشاره رفتند و آنان را یک به یک مورد تهدید قرار دادند و “ایرانیان” را متهم به دست داشتن در انفجار در قبرس که دست کم 12 کشته بر جای گذاشت کردند. مجروحان ابارتند از امید ابراهیم زاده، محمد خوش سرور، مصطفی تقی لو که گزارش هایی از شکستگی پای او در دست است و باقر ابراهیم زاده.
تمامی پناهجویانی که در لارناکا در بند دولت قبرس هستند تقاضای همیاری فوری بین المللی برای خروج از این بازداشتگاه را کرده اند. اگر بازداشت این افراد به دلیل شرایط اقامتی باشد، باید به سرعت و با کمک فوری کمیساریای پناهندگان سازمان ملل آزاد و به کشور آزاد سوم منتقل شوند.
ما از صلیب سرخ بین الملل درخواست بازرسی فوری زندان و شرایط بازداشت در قبرس را داریم. همچنین مراتب نگرانی خود را از سلامت و کمک های پزشکی به باقر ابراهیم زاده ی 72 ساله که پس از ضرب و شتم در سلول انفرادی نگهداری می شود و مصطفی تقی لو که گزارش ها حاکی از شکستگی پای اوست اعلام می داریم.
علاوه بر این برای اطمینان از خروج فوری تمامی پناهجویان ایرانی از بازداشتگاه لارناکا، با توجه به خطر جانی؛ و اطمینان از فرستاده شدن آنان از قبرس به کشور امن ثالث، چنان که ترس موجه از آزار بر پایه های سیاسی از سوی دولت قبرس وجود دارد، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل باید با سرعت و فوریت شیوه ی کار خود را مورد باز بینی قرار دهد و پناهندگان را به عنوان جمعیت هدف گرفته شده از سوی دولت قبرس و نیازمند پروتوکول خاص به رسمیت بشناسد.
ما تقاضا داریم دولت قبرس به سرعت در سطح اتحادیه اروپا مسئول نگاه داشته شود. ما هیچ گونه اعتمادی نسبت به نظام قضایی قبرس نداریم. نظامی که به نظر می رسد بر پایه ی سیاست به خشونت مستقیم و سازمان یافته علیه پناهجویان دست می زند. پرونده ای علیه دولت قبرس باید در دادگاه حقوق بشر اتحادیه ی اروپا تشکیل شود.
اعضای اعتلاف بین المللی برای حقوق پناهندگان ایرانی (ICRIR) شامل: کنش برای دموکراسی و حقوق بشر در خاور میانه (ADHR)، شبکه ی کنش پناهندگان ایرانی، شبکه ی عفو پناهندگان ایرانی و برای ایران آزاد (Mission Free Iran) هستند.
ترجمه: فرخ نیک مرام
Translation: Farrokh Nikmaram
Discussion
No comments yet.